Column [01-02-2017]

Word eens wakker, politiek!
Het gaat goed met de werkgelegenheid. De werkloosheid daalt in hoog tempo, het aantal vacatures stijgt sterk en de prognoses van het UWV voor 2017 zijn zeer optimistisch. Dit geldt voor de gehele economie, met uitzondering van de financiƫle dienstverlening en het openbaar bestuur. Neem de bouw.
Lees verder

Actueel

Een stapje terug bij het Tijdschrift voor HRM
Sinds 1 januari 2017 is Marian Thunnissen mij opgevolgd als hoofdredacteur van het Tijdschrift voor HRM. Ik blijf als redacteur en uitgever verbonden aan het tijdschrift.
Lees verder

Projecten
Per 1 september 2015 ben ik met pensioen gegaan als Lector HRM bij Avans Hogeschool. Dat wil niet zeggen dat ik toen op mijn lauweren ben gaan rusten.
Lees verder

Blog voor PW DeGids
Sinds november 2016 schrijf ik maandelijks een blog op de website van PW De Gids. Deze blog verschijnt tevens als column op mijn eigen website (zie boven).
Lees verder

Lezingen
Een van de activiteiten die mij het meeste energie geven is het houden van lezingen. De belangrijkste thema's zijn voor mij op dit moment duurzame inzetbaarheid van medewerkers en de toekomst van arbeid en HRM.
Lees verder

Accreditaties
Een van mijn activiteiten betreft de accreditatie van bachelor- en masterstudies. Als voorzitter of lid van een panel beoordeel ik of opleidingen voldoen aan de gestelde eisen en zich een geaccrediteerde opleiding mogen noemen.
Lees verder

Recente publicaties

Duurzame inzetbaarheid
PW DeGids (april 2016): Veertig uur voor de eigen ontwikkeling. Ook verschenen in Vakblad Arbo (2016) nr. 4 ---- Willem de Lange & Nicole van Dartel: Oudere werknemers in het MKB: mens sana in corpore sano - Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken, 2015 nummer 3.
Lees verder