Column [19-04-2019]

Watjes
Enige tijd geleden heeft de Rijksoverheid haar visie op haar personeelsbeleid voor de komende jaren uitgebracht: In het hart van de publieke zaak. Strategisch personeelsbeleid Rijk 2025. Het is een nota vol ronkende uitspraken, zoals: het Rijk is een wendbare werkgever met flexibele werknemers. Nou, daar valt wel iets op af te dingen....
Lees verder

Actueel

Projecten
Per 1 september 2015 ben ik met pensioen gegaan als Lector HRM bij Avans Hogeschool. Dat wil niet zeggen dat ik toen op mijn lauweren ben gaan rusten.
Lees verder

Blog voor PW.
Ik schrijf maandelijks een blog op de website PWnet.nl. Deze blog verschijnt tevens als column op mijn eigen website (zie boven).
Lees verder

Een stapje terug bij het Tijdschrift voor HRM
Op 1 januari 2018 ben ik uit de redactie van het Tijdschrift voor HRM gegaan. Ik blijf nog wel als uitgever verbonden aan het tijdschrift.
Lees verder

Accreditaties
Een van mijn activiteiten betreft de accreditatie van bachelor- en masterstudies. Als voorzitter of lid van een panel beoordeel ik of opleidingen voldoen aan de gestelde eisen en zich een geaccrediteerde opleiding mogen noemen.
Lees verder

Lezingen
Een van de activiteiten die mij het meeste energie geven is het houden van lezingen. De belangrijkste thema's zijn voor mij op dit moment duurzame inzetbaarheid van medewerkers en de toekomst van arbeid en HRM.
Lees verder

Recente publicaties

De bevordering van duurzame inzetbaarheid
De bevordering van duurzame inzetbaarheid. Verschenen in: Tijdschrift voor HRM, juli 2017. Zie: www.tijdschriftvoorhrm.nl
Lees verder